Disney Chat

End Chat

Disney Infinity

  • Console
  • PC

Hoe speel ik Disney Infinity op mijn systeem?

posted on 2014/08/01


 Wat is Disney Infinity?
Met Disney Infinity introduceren wij een splinternieuw universum waarin spelers een ongekende vrijheid en onbeperkte mogelijkheden hebben om verhalen te ontwikkelen en te spelen met geliefde Disney-personages in de hoofdrol. Op de console speel je in onze Disney Playsets of maak je een eigen wereld in je Disney Toy Box. In de online wereld en op je tablet kun je in je Toy Box spelen.


Ik heb net Disney Infinity voor de eerste keer opgestart. Er staat in het midden van het scherm een gloeiend vonkje, wat moet ik nou doen?
Zoals de verteller zegt: "Elk grandioos idee begint met een sprankje fantasie..." Gebruik de op het scherm getoonde bediening om de gloeiende vonk over de sterrenhemel te bewegen en de blauwe vonkjes aan te raken en zo te groeien. En de verteller gaat verder: "En na verloop van tijd en met zorg en gevoel voor avontuur begint het te groeien..." De gloeiende vonk snelt door de ruimte tot hij in allerlei kleuren uiteenspat. Beweeg de gloeiende vonk naar voren om de wereld te verlichten. Ga naar de zwevende trap die naar een ijzeren hek voert. Het tapijt ontvouwt zich en brengt je naar Mickey als de Tovenaarsleerling. Doe wat hij zegt om de tutorial af te maken.


Vanuit de Toy Box naar de Playset gaan.
Om vanuit de Toy Box naar de Playset te gaan, moet je het spel pauzeren en in het Pauzemenu voor Verlaten kiezen. Nadat je je keuze hebt bevestigd met Ja, verschijnt het Disney Infinity hoofdmenu. Hier kun je de Playset kiezen waarin je wilt spelen. Zorg dat je een Play Set Piece op je Disney Infinity Basis hebt geplaatst en dat je een compatibel spelfiguur hebt (bijvoorbeeld: Bliksem McQueen met de Cars Play Set Piece).

 
LET OP: als je al een eerder opgeslagen Playset-spel hebt, kun je naar het rode platform (reizen) in de Disney Infinity Hub gaan (of het spel pauzeren en voor Reizen kiezen). In het menu Reizen kies je voor Laden en dan voor de Playset waarmee je wilt spelen.


Wii Multiplayer
Vanwege ruimtebeperkingen op het Wii-platform, hebben we de game moeten aanpassen. Bij multiplayer hebben we besloten ons te concentreren op de Toy Box in plaats van de Playsets, omdat we wilden dat elke speler in staat zou zijn samen een eigen speelervaring op te bouwen.


Hoe wissel ik een code in?
Om Disney Infinity geheime codes in te wisselen, hoef je alleen maar deze simpele stappen te volgen:

 
1. Meld je aan op je Disney Infinity-account op infinity.disney.com/nl
2. Vul je code in in het inwisselvak
3. Klik op Insturen


Waarom kan ik niet met al mijn personages in de Playsets spelen?
Playsets zijn specifieke Disney-werelden. Om ervoor te zorgen dat onze gasten volledig kunnen opgaan in deze omgevingen, staan we niet toe dat ze betreden worden door personages uit andere werelden. Maar in je eigen Toy Box kun je al je Disney-personages combineren om je eigen wereld te creëren.

 
Vonken, sterren en draaien!
 Als je in de Playsets vonken verzamelt, helpt dat je personages in level te laten stijgen! Door missies te doen, krijg je ook sterren! En door sterren te halen, mag je draaien doen. Met die draaien kun je in de Speelgoedkluis meer speelgoed krijgen!

 
Is deze game op alle platforms hetzelfde?
De Xbox 360-, Playstation 3- en de Wii U-versie zijn vergelijkbaar met uitzondering van de bediening die aangepast is op de desbetreffende systemen.
 
De Wii-versie is enigszins anders van opzet. Alhoewel in de Toy Box er een opgedeeld scherm voor twee spelers is, zijn de Playsets uitsluitend voor één speler. De Toy Box is eveneens opgedeeld in 6 specifieke Toy Boxen, elk met eigen speelgoed.
 
De 3DS-versie is een totaal andere game en maakt geen gebruik van de Toy Box-modus. Op de 3DS ga je de strijd aan op je eigen Toy Box-speelbord! Test in meer dan 50 minigames hoe goed je bent.
 
De online en mobiele ervaring bestaan alleen uit het Toy Box-deel van de game.

 
Hoe verandert de Heldenhal?
Naarmate je met meer Disney spelfiguren speelt, je personages in level laat stijgen, Power Discs gebruikt en meer sterren verdient, groeit en verandert je Heldenhal!

 
In welk opzicht wijkt de 3DS-game af?
De 3DS-versie is een totaal andere spannende ervaring dan Disney Infinity, maar maakt wel gebruik van dezelfde Disney spelfiguren en Power Discs.
 
Hier ga je de strijd aan op je eigen Toy Box-speelbord! Rennen, springen, klimmen of schieten - test in meer dan 50 minigames hoe goed je bent!

 
Hoe lang duurt het om de Playsets te spelen?
De meeste spelers doen er 6 tot 10 uur over om elke Disney Infinity Playset te spelen en met de Toy Box heb je echt oneindig speelplezier!


Waarom moet ik mijn console-ID aan mijn Disney-ID koppelen?
Als je console-ID aan je Disney-ID is gekoppeld, kun je de game ook online ervaren. Dit biedt je de mogelijkheid om je eigen Toy Box te uploaden, zodat andere spelers ermee kunnen spelen. Ook kun je Toy Boxen van anderen downloaden om ze te verkennen. Dit stelt je ook in staat om je Toy Box over te zetten naar andere platformen.

 
Wat betekenen  "Overnemen " en  "Gast "?
Als je een Disney Infinity spelfiguur  "overneemt ", dan wordt dat spelfiguur aan je profiel gekoppeld en kan het statistieken bijhouden. Als je als  "Gast " speelt, kun je dat spelfiguur in niveau laten stijgen, maar wordt het niet aan je profiel gekoppeld en kan het geen statistieken bijhouden.

Als je een spelfiguur overneemt, kan  "bezit " de gebruiker dat spelfiguur als het ware. De ervaring van het personage wordt teruggezet naar niveau 0. Daarna kun je je personage in niveau laten stijgen en statistieken bijhouden.

Als je als Gast speelt, telt dat niet mee voor de  "Heldenhal " of prestaties/trofeeën. Als je bijvoorbeeld een spelfiguur overneemt en meeneemt naar het huis van een vriend, dan kan je vriend als gast met dat spelfiguur spelen en het personage in niveau laten stijgen. Als je er weer mee terugkeert naar je eigen console, heeft het spelfiguur het niveau dat bij je vriend bereikt werd. Als je vriend in diens spel je spelfiguur heeft overgenomen, dan wordt het ervaringsniveau van het spelfiguur gereset, maar verlies je niet je voortgang als je ermee terugkeert naar je eigen console. Als je zelf het spelfiguur weer overneemt, krijg je je opgeslagen niveau weer terug.

 
Als een vriend mijn spelfiguur "overneemt", verliest het dan al mijn voortgang?
Al je voortgang in de game blijft nog steeds bewaard op je lokale apparaat. Als je vriend je spelfiguur aan je teruggeeft, zal het ook je vorige ervaringsniveau herkennen.

 

Wat als ik mijn spelfiguur verlies of als het kapotgaat? Verlies ik dan al mijn voortgang?
 Nee, al je voortgang in de game blijft nog steeds bewaard op je lokale apparaat.

 
Als ik een los personage koop, kan ik dat dan gebruiken in de game van mijn vriend, ook als ik zelf geen Starter Pack bezit?
 Ja! Als je vriend het Starter Pack bezit, kun je op diens apparaat spelen.

 
Kan ik multiplayerspellen tussen verschillende consoles spelen? Kan ik bijvoorbeeld op mijn Xbox 360-netwerk spelen met mijn vriend op het PlayStation 3-netwerk?
Nee, maar je kunt wel spelen met vrienden die hetzelfde consolesysteem hebben. Op het Xbox 360-netwerk kun je bijvoorbeeld spelen met een vriend die ook op het Xbox 360-netwerk zit. Je kunt je spelfiguur ook meenemen naar het huis van je vriend en daar met hem of haar spelen.

 
Zijn sommige personages schaarser dan andere?
 
Over het algemeen zijn de meeste personages in gelijke mate beschikbaar. Maar er zijn ook exclusieve Infinite spelfiguren die alleen verkrijgbaar zijn bij Toys R Us.

 
Zijn sommige Power Discs schaarser dan andere?
 Ja, sommige Power Discs zijn exclusiever.


 

Was dit artikel nuttig?


Nog steeds op zoek naar het juiste antwoord?

Contacteer ons