• Android (Google Play)
  • iOS

Hoe gebruik ik GIF's in de STAR WARS™-app?

posted on 2016/02/12

In de STAR WARS™-app kun je geanimeerde thematische GIF's aan je berichten toevoegen! (Android-gebruikers, klik hier)

1. Tik in het hoofdmenu op GIF's.

STAR WARS App - GIFs

2. Blader door de GIF's en tik op het gewenste exemplaar.

STAR WARS App - Browse and select GIF

3. De GIF wordt op je klembord geplaatst en is beschikbaar om te plakken.

STAR WARS App - Copied; paste GIF

4. Open een nieuw bericht en plak je GIF erin.

New message window - iOS

GIF pasted in text message on iOS

Voor Android-gebruikers:

Omdat er zoveel verschillende Android-apparaten zijn en verschillende manieren waarop app's omgaan (of niet omgaan) met het kopiëren en plakken van GIF's en Emoji's, hebben we besloten dit niet toe te staan. In plaats daarvan bieden we drie mogelijkheden om GIF's en Emoji's te delen:

1. Delen met elke toepassing via de standaard manier van delen op Android. Hiervoor moet je je aanmelden. Er verschijnt dan rechts bovenin beeld een knop om te delen. Als je hierop tikt, kun je de GIF of Emoji delen via elke geïnstalleerde toepassing die het delen van afbeeldingen toestaat.

2. Opslaan op apparaat en delen. Wanneer je de GIF of Emoji opslaat in het fotoalbum van je apparaat, kun je het delen via elke toepassing die het delen van foto's ondersteunt, op dezelfde manier als wanneer je een foto met je apparaat hebt gemaakt.

3. Link plakken en kopiëren. Dit is handig bij app's die het delen van links voor afbeeldingen ondersteunen, zoals Twitter en Facebook.