• Android (Google Play)
  • iOS

Hoe gebruik ik Jakku Spy in de STAR WARS-app?

posted on 2015/12/03

De functie opstarten

Selecteer Jakku Spy in het hoofdmenu van de Star Wars-app.  Er wordt je gevraagd om voor deze functie het downloaden van bestanden toe te staan.  Je kunt later deze bestanden altijd verwijderen vanuit je Profiel/Gebruik beheren om ruimte vrij te maken op je apparaat.

Zodra de functie gedownload is, wordt er naar updates gezocht en krijg je een gezondheids- en veiligheidswaarschuwing te zien. Lees deze zorgvuldig door.

De eerste keer dat je deze functie opstart, wordt je gevraagd of je een Google Cardboard bezit. Er zijn verschillende verkooppunten van Google Cardboards, waaronder www.google.com/intl/nl/get/cardboard/get-cardboard/ en in Verizon-winkels.

Heb je geen Google Cardboard? Geen probleem, je kunt de berichten bekijken in de modus "Magisch venster".  Kies dat pictogram en kantel je telefoon (landschapsmodus of liggende weergave).

Select Jakku Spy on the main screen This feature is currently downloading message in app Select whether you have a Google Cardboard on the screen

bovenkant van de pagina
Berichten downloaden

Om de berichten te kunnen downloaden moet je verbonden zijn met Wi-Fi of je mobiele netwerk. Denk eraan dat de videobestanden behoorlijk groot zijn en ten koste gaan van je toegestane mobiele datagebruik (indien van toepassing). Als een bericht gedownload is, hoef je niet verbonden te zijn om de ervaring weer af te spelen.

In het hoofdmenu zie je een overzicht van de berichten. Deze worden van tijd tot tijd uitgebracht in aanloop naar de première van Star Wars: The Force Awakens. Dus afhankelijk van wanneer je Jakku Spy voor het eerst opstart, krijg je te zien dat sommige of alle berichten gedownload kunnen worden.  Tik op de knoppen om ze één voor één te downloaden.

Downloading Messages App Image

bovenkant van de pagina

Als je de eerste keer een bericht met de Google Cardboard bekijkt, wordt je gevraagd te kalibreren.  Richt je camera op de barcode op je Cardboard.  Zodra dit geregistreerd is, zie je deze op dit scherm staan.  Tik op “TERUG” om door te gaan met de ervaring. Tik vervolgens op Afspelen en je krijgt aanwijzingen over hoe je je apparaat in de Cardboard moet plaatsen.

Scan bar code on your Google Cardboard Google Cardboard displayed in Current Viewer Magic Window Instructions

bovenkant van de pagina

Om een bericht te bekijken, kies je het Magisch venster-pictogram (lijkt op een smartphone) en selecteer je Afspelen op een beschikbaar bericht. Je krijgt aanwijzingen te zien en een knop Doorgaan.

LET OP: Je kunt op elke moment tussen Cardboard en Magisch venster schakelen met behulp van de knoppen onderaan het menuscherm

bovenkant van de pagina

Er zijn 360 graden-video's, dus kijk om je heen om te verkennen.  Zet een hoofdtelefoon op voor een nog betere ervaring.

Aan het eind van elke video krijg je een holografisch bericht en vervolgens zie je een verzamelkaart.

Holigraphic Message Collectible Card

Gebruik gewoon je ogen als een cursor om verzamelvoorwerpen op te slaan en keuzes te maken tijdens de video's.  Een witte punt geeft aan waar je precies naar kijkt.  Breng klikbare items naar het midden van je gezichtsveld en kijk ernaar om ze te selecteren. Je ziet een animatie die aangeeft dat je het item geselecteerd hebt.

Save Collectible Cards -1 Save Collectible Cards - 2

Zo sla je verzamelkaarten op, speel je berichten opnieuw af en verlaat je VR.

Als je meerdere video's gedownload hebt, zie je onder het verzamelvoorwerp een visueel menu waarmee je video's kunt selecteren en opnieuw afspelen.

Zodra een bericht gedownload is, verandert de tekst op de knop in "Bericht afspelen". Tik erop om het bericht te bekijken.

bovenkant van de pagina

In het hoofdmenu zie je onder de berichtknoppen de verzamelkaarten die je in je bezit hebt.

Klik op een kaart om deze te bekijken.

Als je een kaart bekijkt, zie je rechtsboven in het scherm een pictogram.  Hiermee sla je op je apparaat op of deel je met vrienden en familie.

Select Collectibles Card Collectible Card - Save image

bovenkant van de pagina

Omdat het bij deze functie om grote videobestanden gaat, hebben we in de sectie Profiel van de app een functie toegevoegd om content te verwijderen.

Dit kun je doen voor Jakku Spy, Augmented Reality en Force Trainer.  Klik gewoon op de knoppen om content te verwijderen.

Als je bepaalde dingen verwijderd hebt en je wilt ze toch weer gebruiken, kun je ze gewoon in het hoofdmenu opstarten en ze opnieuw downloaden.

Delete

bovenkant van de pagina

Voor de beste ervaring raden we aan deze app te gebruiken op een Samsung Galaxy S4 / Google Nexus 4 of gelijkwaardig apparaat of op een iPhone 5 of hoger met iOS 8.4.1 en hoger (OS 9 voor de beste resultaten). Gyroscoop vereist.  Deze functie werkt niet op iPods.

Een hoofdtelefoon wordt ten zeerste aangeraden. Voor de eerste downloads van deze functie raden we nadrukkelijk Wi-Fi of de mogelijkheid om onbeperkt mobiele data te downloaden aan.