• Android (Google Play)
  • iOS

Hur använder jag GIF:ar i STAR WARS™-appen?

posted on 2016/02/12

STAR WARS™-appen erbjuder animerade GIF:ar med teman som du kan lägga till i dina meddelanden! (Android-användare, klicka här)

1. Tryck på GIFs från huvudhubben.

STAR WARS App - GIFs

2. Bläddra igenom och tryck på den GIF du vill använda.

STAR WARS App - Browse and select GIF

3. GIF:en läggs då till i Urklipp och är redo att klistras in.

STAR WARS App - Copied; paste GIF

4. Öppna ett nytt meddelande och klistra in din GIF.

New message window - iOS

GIF pasted in text message on iOS

För Android-användare:

Eftersom det finns så många olika Android-enheter och olika sätt som applikationer väljer att hantera (eller inte hantera) kopiering och klistring av GIF:ar och emojis togs beslutet att inte tillåta det. Istället erbjöds tre alternativa sätt att dela GIF:ar och emojis:

1. Dela till valfri applikation via Androids inbyggda delning. För att göra detta behöver du logga in. Du ser då en delningsknapp i övre högra hörnet. Om du trycker på denna kan du dela GIF:en eller emojin om du har en applikation installerad som tillåter delning av bilder.

2. Spara till enheten och dela. Om du sparar GIF:en eller emojin till din enhets fotoalbum kan du dela den via alla applikationer som stöder fotodelning, precis som du gör med foton som du tar med din enhet.

3. Kopiera och klistra in länken. Detta fungerar bra för applikationer som stöder delning av bildlänkar, som Twitter och Facebook.