• Android (Google Play)
  • iOS

Hur använder jag Jakku Spy i STAR WARS-appen?

posted on 2015/12/03

Starta funktionen

Välj Jakku Spy på Star Wars-appens hempanel.  Du blir ombedd att tillåta att filerna laddas ner för den här funktionen.  Du kan alltid ta bort filerna från Profile/Manage Usage (profil/hantera användning) senare för att frigöra utrymme på din enhet.

När du väl har laddat ner den funktionen kommer den att leta efter uppdateringar och visa en hälso- och säkerhetsvarning. Läs den noga.

Första gången du använder den här funktionen kommer du att tillfrågas om du har en Google Cardboard.  Det går att köpa Google Cardboard på många ställen, inklusive www.google.com/intl/sv/get/cardboard/get-cardboard/ och i Verizon-butiker.

Oroa dig inte om du inte har en Google Cardboard. Du kan ändå visa meddelanden i "Magic Window"-läget.  Välj bara den ikonen och håll din telefon i landskapsläge.

Select Jakku Spy on the main screen This feature is currently downloading message in app Select whether you have a Google Cardboard on the screen

högst upp på sidan

Ladda ner meddelanden

För att ladda ner meddelanden måste du vara ansluten till antingen Wi-Fi eller ditt mobildatanätverk. Tänk på att meddelandenas videofiler är ganska stora och kommer att räknas mot dina mobildata om det är applicerbart. När ett meddelande har laddats ner behöver du inte vara ansluten för att spela upp upplevelsen igen.

På menyskärmen kommer du att se en lista över meddelanden. De kommer att släppas under tiden fram till premiären av Star Wars: The Force Awakens, så beroende på när du startar Jakku Spy första gången kan du så att några av meddelandena eller alla går att ladda ner.  Klicka på knapparna för att ladda ner alla samtidigt.

När ett meddelande laddats ner visare knappen "Play Message" (spela upp meddelande), Klicka på den för att visa meddelandet.

Downloading Messages App Image

högst upp på sidan

Kalibrera din Cardboard

När du visar ett meddelande med Google Cardboard första gången blir du ombedd att göra en kalibrering.  Rikta kameran mot streckkoden med din Cardboard.  När den har registrerats kommer du att se den listas på den här skärmen.  Klicka på "BACK" (tillbaka) för att fortsätta vidare till upplevelsen. Klicka sedan på Play (spela upp) för att se instruktionerna för att placera din enhet i Cardboard.

Scan bar code on your Google Cardboard Google Cardboard displayed in Current Viewer Magic Window Instructions

högst upp på sidan

Magic Window

För att visa med din telefon väljer du bara Magic Window-ikonen (som ser ut som en smart telefon) och trycker på Play på ett tillgängligt meddelande. Du kommer att se instruktioner och knappen Continue (fortsätt).

Obs! Du kan växla mellan Cardboard och Magic Window när som helst med knapparna längst ner på menyskärmen.

högst upp på sidan

Visningsmeddelanden

Det här är videor i 360 grader, så se dig omkring och utforska.  Upplevelsen förhöjs mycket om du använder hörlurar.

Vid slutet av varje video får du ett holografiskt meddelande och ser sedan ett samlarkort.

Holigraphic Message Collectible Card

För att spara samlarföremål och göra val under videor använder du helt enkelt dina ögon som pekare.  Du kommer att se en vit prick som representerar din blicks fokus.  Centrera ett klickbart föremål i din vy och fokusera din blick på föremålet för att markera det. Du kommer att se en animation som bekräftar ditt val.

Save Collectible Cards -1 Save Collectible Cards - 2

Det är så du sparar samlarkort, spelar upp meddelanden igen och lämnar VR.

När du har hämtat mer än en video kommer du att se en visuell meny under samlarföremålet som gör att du kan välja och spela upp tillgängliga videor igen.

högst upp på sidan

Dela samlarföremål

I huvudmenyn under meddelandeknapparna ser du de samlarkort du samlat.

Klicka på ett kort för att visa det.

Du kommer att se en ikon uppe i högra hörnet på skärmen när du visar ett kort.  Använd den för att spara till din enhet eller dela med vänner och familj.

Select Collectibles Card Collectible Card - Save image

högst upp på sidan

Raderar meddelanden: Hantera användaralternativ

Eftersom den här funktionen inkluderar stora videofiler har vi lagt till en funktion i appens profildel som gör att du kan radera innehåll.

Du kan göra samma sak för Jakku Spy, Augmented Reality och Force Trainer.  Klicka bara på knapparna för att radera innehållet.

Om du vill använda funktionerna igen efter att du raderat dem så startar du dem helt enkelt från huvudmenyn och laddar ner dem igen.

Delete

högst upp på sidan

Enhetskrav

För att få den bästa upplevelsen rekommenderar vi att den här appen används med en Samsung Galaxy S4/Google Nexus 4 eller liknande, eller en iPhone 5 som kör iOS 8.4.1 eller högre (OS 9 för bäst resultat). Gyroskop krävs.  Den här funktionen spelas inte på iPod.

Hörlurar rekommenderas starkt. Obegränsade data eller Wi-Fi rekommenderas starkt för den första nedladdningen av den här funktionen.